Qirix Karikatür, Mizah, Fıkra, Komedi


Qirix Nedir:

Diyarbakır'ın, bıçkın, külhanbeyi, işi gücü olmayan, saf kürt delikanlılarıdır. okunuşu gırtlaktan vurgulu kırık gibidir.

Qırıxlar, nev i şahsına münhasır kişilerdir. rakı içer, esrar çeker, avare avare dolanırlar. tesbih ve sator*ları en önemli aksesuarlarıdır. bir de peşleri sıra pervane oldukları, ama bir kere bile konuşmadıkları dawa*ları vardır. sator genelde takip edilen dawaya biri yan gözle baktığında ortaya çıkar.

Qırıx, aynı zamanda gerçeklerinden esinlenerek çizilen bir karikatür kahramadır. doğan güzel tarafından çizilmiş, önce farklı zamanlarda farklı sıfatlar alan gündem gazetelerinde, daha sonra ise kitap halinde yayınlanmıştır. baş kahramanı qırıx keko'dur. kendisi gibi qırıx olan en yakın arkadaşı çeto, kardeşi junior qırıx kuto, bacısı eyşo, para almaktan gocunduğu ve korktuğu tek adam olan babası, kendisini korumak için yaptıklarıyla karizmasına zarar veren annesi, kürsi*lerinde oturdukları kahvenin sahibi kahveci remezan abe, siyasi abe, feyzo, mahlenin diğer qırıxları ve polislerle özel timlerden oluşan devlet diğer kahramanlardır. bir de dawası leyla vardır, elinde kitap ardında keko ile yürüyen... 

http://qirix.org
Amed 1 mayıs kutlamaları
DİYARBAKIR Amed İstasyon Meydanı'nda yapılacak Bir Mayıs mitinginin hazırlıkları tamamlanırken, Bir Mayıs Tertip Komitesi Başkanı ve KESK Amed Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Medeni Alpkaya, PKK Lideri Sayın Abdullah Öcalan tarafından başlatılan yeni sürecin bu yılki kutlamaları büyük oranda etkileyeceğini belirtti.

Alpkaya, "1 Mayıs 2013 Diyarbakır mitingini, 'Çözüm demokratik kurtuluşla mümkündür' şiarıyla kutlayacağız. Amed'de yapılan Newroz kutlaması ve KCK'nin Sekiz Mayıs'ta çekilme kararının alındığı bir dönemde büyük bir coşkuyla 1 Mayıs'ı karşılıyoruz" dedi. Önceki yılları aşan büyük bir çalışmayla bu yılki Diyarbakır 1 Mayıs'ını karşılayacaklarını kaydeden Alpkaya, hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Alpkaya, "Bizler Bir Mayıs günü İstasyon Meydanı'na katılım sağlayacak olan işçi, emekçi halkımızı bekliyoruz" dedi.

Bu yılki 1 Mayıs'ta işçi ve emekçilerin haklarını daha fazla haykırması gerektiğini kaydeden Alpkaya, 1 Mayıs'ta verilecek mesajların tüm kesimleri ilgilendirdiğini ve ülkede gelişen siyasal gelişmeler açısından da belirleyici olduğunu ifade etti. 

Emekçiler meydana yürüyecek

Bir Mayıs'ta İstasyon Meydanı'na dört koldan yürüyüş düzenleyeceklerini kaydeden Alpkaya, "KESK'li emekçiler Urfa Kapı'dan, siyasi partiler Bağlar Viyadük üzerinden, DİSK'e bağlı sendikalar Şehitlik yolu girişinden, TÜRK-İŞ, TMMOB ve ilçelerden katılım sağlayacak olan yurttaşlar Prestige Otel'in olduğu girişten saat 11.00'da İstasyon Meydanı'na yürüyecek." 

Alpkaya, mitingde Sanatçı Mesut Gever'in sahne alacağını söyledi.
Seyda Perinçek 2013 Yeni Şarkısı (YPG)
Strana Seyda Perînçek 2013 YPG (Nû)


Seyda Perinçek 2013 Yeni Şarkısı (YPG)
hizbulkontra iş başında
hizbulkontra iş başında 2
hizbulkontra iş başında 3
hizbulkontra iş başında 4
hizbulkontra iş başında 5
hizbulkontra iş başında 6

Sosyal medyada kullanıcılarından Terör Örgütü Hizbullaha tepkiler dinmek bilmiyor. işte o tepkiler:

- Allah Allah Diye Bağırırlar SANKİ RUSYA EVLETİ VAR KARŞILARINDA ..sonra Allah'ın Kullarına Satır ve Sopalarla Saldırırlar...
Bundan Sonra Kürdistan'ın Herhangi Bir Yerinde Hizbullah ve uzantılar Barınamayacak....

Birileri Hizbul-seytan örgutune desinki...
Elhamdulillah biz muslumaniz,, ama sizi tansu ciller yaratti

dini değerleri kullanıp Peygamber efendimizin adını kullanıp kürtleri kandırmaya çalışan hizbişeytanlara diyorum. oxlım yıllarca devlet sizi kullanıp pkk'ye karşı savaştırmadı mı. pkk sınır dışına çıkınca sizinle işimiz bitti deyip sizi kaldırmdı mı? hala akıllanmamışsınız şerefsizler...

- Daha Dün T.Çiller bu Sözde Müslümanlara (Hizbulşeytan-Hizbulkontra)'a Müslüman Kürtleri Domuz bağı ile katletmeleri için silah ve para vermedi mi?
terör örgütü hizbulkonta
Dicle Üniveritesi'nde Hizbulkontra Terör Örgütü Yandaşları , Ellerinde Sopalar Ve Satırlarla, Güven(siz)lik Kuvvetleri Yoldaşlarının Nezareteinde, Yurtsever Öğrencilere Saldırıyorlar. Mustazaf-Der Ve Muadili Taşeron-Terörist Örgütlere Karşı Duyarlı Olunmalı. Kürd Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalanın Başlatmış olduğu görüşmeler ve Barış'ın Konuşulduğu Böylesi Önemli Bir üreçte Bunları Kim Örgütlüyor Ve Provakasyon Yapıyor İyi Tahlil Edilmeli Ve Karşısında Durulmalıdır. 


Haberin Videosu