Diyarbakır 1 Mayısı İstasyon Meydanında Kutlayacak

Unknown | 21:51 | 0 yorum

Amed 1 mayıs kutlamaları
DİYARBAKIR Amed İstasyon Meydanı'nda yapılacak Bir Mayıs mitinginin hazırlıkları tamamlanırken, Bir Mayıs Tertip Komitesi Başkanı ve KESK Amed Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Medeni Alpkaya, PKK Lideri Sayın Abdullah Öcalan tarafından başlatılan yeni sürecin bu yılki kutlamaları büyük oranda etkileyeceğini belirtti.

Alpkaya, "1 Mayıs 2013 Diyarbakır mitingini, 'Çözüm demokratik kurtuluşla mümkündür' şiarıyla kutlayacağız. Amed'de yapılan Newroz kutlaması ve KCK'nin Sekiz Mayıs'ta çekilme kararının alındığı bir dönemde büyük bir coşkuyla 1 Mayıs'ı karşılıyoruz" dedi. Önceki yılları aşan büyük bir çalışmayla bu yılki Diyarbakır 1 Mayıs'ını karşılayacaklarını kaydeden Alpkaya, hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Alpkaya, "Bizler Bir Mayıs günü İstasyon Meydanı'na katılım sağlayacak olan işçi, emekçi halkımızı bekliyoruz" dedi.

Bu yılki 1 Mayıs'ta işçi ve emekçilerin haklarını daha fazla haykırması gerektiğini kaydeden Alpkaya, 1 Mayıs'ta verilecek mesajların tüm kesimleri ilgilendirdiğini ve ülkede gelişen siyasal gelişmeler açısından da belirleyici olduğunu ifade etti. 

Emekçiler meydana yürüyecek

Bir Mayıs'ta İstasyon Meydanı'na dört koldan yürüyüş düzenleyeceklerini kaydeden Alpkaya, "KESK'li emekçiler Urfa Kapı'dan, siyasi partiler Bağlar Viyadük üzerinden, DİSK'e bağlı sendikalar Şehitlik yolu girişinden, TÜRK-İŞ, TMMOB ve ilçelerden katılım sağlayacak olan yurttaşlar Prestige Otel'in olduğu girişten saat 11.00'da İstasyon Meydanı'na yürüyecek." 

Alpkaya, mitingde Sanatçı Mesut Gever'in sahne alacağını söyledi.

Category : , , , , ,

0 yorum

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.